Dat maakt volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas dat alle wetsvoorstellen hier potentieel afgeschoten zouden kunnen worden, waardoor het land potentieel zeer moeilijk bestuurbaar zou worden gemaakt. Ook het feit dat Grillo een groter dan verwacht aantal stemmen haalde draagt bij tot de onzekerheid.

Normaal zou zijn partij dichter moeten aanleunen bij het kamp Bersani, maar met iemand die nog maar een paar dagen geleden riep dat iedereen naar huis moet weet men maar nooit. Nieuwe verkiezingen zijn dan ook zeker niet uit te sluiten.

Kortom, onzekerheid is troef. Want wat er volgens Gijsels eigenlijk op het spel staat is of Italië op de ingezette weg van de bezuinigingen en het op orde stellen van zijn fiscale huishouding verder gaat of niet.

Dat maakt volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas dat alle wetsvoorstellen hier potentieel afgeschoten zouden kunnen worden, waardoor het land potentieel zeer moeilijk bestuurbaar zou worden gemaakt. Ook het feit dat Grillo een groter dan verwacht aantal stemmen haalde draagt bij tot de onzekerheid. Normaal zou zijn partij dichter moeten aanleunen bij het kamp Bersani, maar met iemand die nog maar een paar dagen geleden riep dat iedereen naar huis moet weet men maar nooit. Nieuwe verkiezingen zijn dan ook zeker niet uit te sluiten. Kortom, onzekerheid is troef. Want wat er volgens Gijsels eigenlijk op het spel staat is of Italië op de ingezette weg van de bezuinigingen en het op orde stellen van zijn fiscale huishouding verder gaat of niet.