Uiteindelijk slaagde het Grieks parlement er vannacht met een kleine meerderheid in om een nieuw besparingsplan goed te keuren. In totaal stemden 153 parlementsleden voor de besparingsmaatregelen, op een totaal van 300 parlementsleden. Zelfs het zich onthouden van een kleine regeringspartij kon de stemming niet beïnvloeden.

De Grieken zijn echter de besparingen meer dan beu, rondom het parlement hielden tienduizenden Grieken een manifestatie die allesbehalve zachtzinnig verliep. Steeds meer Grieken dreigen onder de armoedegrens te belanden en dat pikt een deel van de bevolking niet.

Niet alle problemen zijn van de baan

Zondag volgt een nieuwe stemming in het parlement, maar zelfs als de huidige president Antonis Samaras die wint zijn alle problemen nog niet van de baan. Griekenland heeft de schuldenberg nog niet weten te stoppen, die zou kunnen oplopen tot 190% van het BBP in 2014.

Het land heeft daarenboven al verschillende besparingsprogramma's aangekondigd, maar daar is tot dusver nog niets van in huis gekomen.

Vraag is of de Griekenland wel de politieke moed hebben om ingrijpende hervormingen door te voeren, de bureaucratie in het land heeft tot dus alles afgeremd.

Uiteindelijk slaagde het Grieks parlement er vannacht met een kleine meerderheid in om een nieuw besparingsplan goed te keuren. In totaal stemden 153 parlementsleden voor de besparingsmaatregelen, op een totaal van 300 parlementsleden. Zelfs het zich onthouden van een kleine regeringspartij kon de stemming niet beïnvloeden. De Grieken zijn echter de besparingen meer dan beu, rondom het parlement hielden tienduizenden Grieken een manifestatie die allesbehalve zachtzinnig verliep. Steeds meer Grieken dreigen onder de armoedegrens te belanden en dat pikt een deel van de bevolking niet.Niet alle problemen zijn van de baan Zondag volgt een nieuwe stemming in het parlement, maar zelfs als de huidige president Antonis Samaras die wint zijn alle problemen nog niet van de baan. Griekenland heeft de schuldenberg nog niet weten te stoppen, die zou kunnen oplopen tot 190% van het BBP in 2014. Het land heeft daarenboven al verschillende besparingsprogramma's aangekondigd, maar daar is tot dusver nog niets van in huis gekomen. Vraag is of de Griekenland wel de politieke moed hebben om ingrijpende hervormingen door te voeren, de bureaucratie in het land heeft tot dus alles afgeremd.