Durden merkt op dat Ben Bernanken nog maar hoefde te spreken over het op termijn terugschroeven van die steunmaatregelen om een ramp van jewelste op de financiële markten aan te richten. De 'spike' in de Amerikaanse rente kan namelijk moeilijk anders dan als een kleine ramp geïnterpreteerd worden.

Het probleem is dat de monetaire politiek van de FED een boel zeepbellen heeft helpen blazen. Die zeepbellen moeten nu 'ontlucht' worden en dat zal niet zonder kleerscheuren gebeuren. Zeepbellen blazen is makkelijk, ze ontluchten is echter een ander paar mouwen.

Durden merkt op dat Ben Bernanken nog maar hoefde te spreken over het op termijn terugschroeven van die steunmaatregelen om een ramp van jewelste op de financiële markten aan te richten. De 'spike' in de Amerikaanse rente kan namelijk moeilijk anders dan als een kleine ramp geïnterpreteerd worden. Het probleem is dat de monetaire politiek van de FED een boel zeepbellen heeft helpen blazen. Die zeepbellen moeten nu 'ontlucht' worden en dat zal niet zonder kleerscheuren gebeuren. Zeepbellen blazen is makkelijk, ze ontluchten is echter een ander paar mouwen.