Blijkbaar was er dus uitgelekt dat de FED voorlopig iedere maand trouw voor een bedrag van 85 miljard dollar obligaties zal blijven inkopen. De goudprijs kreeg meteen opnieuw vaste voet aan de grond boven het niveau van 1300 dollar, dat geruime tijd onder druk stond.

Kan de goudprijs het herwonnen terrein vasthouden? De inflatievrees is opnieuw toegenomen nu de FED geld uit de lucht blijft plukken en de come-back van de inflatievrees kan de goudprijs inderdaad blijven ondersteunen. Toch lijkt het hausse-potentieel bij het goud voorlopig beperkt.

Blijkbaar was er dus uitgelekt dat de FED voorlopig iedere maand trouw voor een bedrag van 85 miljard dollar obligaties zal blijven inkopen. De goudprijs kreeg meteen opnieuw vaste voet aan de grond boven het niveau van 1300 dollar, dat geruime tijd onder druk stond. Kan de goudprijs het herwonnen terrein vasthouden? De inflatievrees is opnieuw toegenomen nu de FED geld uit de lucht blijft plukken en de come-back van de inflatievrees kan de goudprijs inderdaad blijven ondersteunen. Toch lijkt het hausse-potentieel bij het goud voorlopig beperkt.