Kan de aankoop van een BMW een goede bescherming tegen inflatie bieden? De Argentijnen geloven alleszins van wel, want zij kopen als gekken luxewagens als hedge tegen een verdere ontwaarding van de nationale munt. De koers van de peso is de facto al met 50% gedaald.

Veel andere mogelijkheden hebben de Argentijnen niet want de inflatie blijft (ondanks hardnekkig ontkennen van de overheid) hoog waardoor de reële rentevoeten op spaargeld negatief zijn.

De regering blijft bij hoog en bij laag zweren dat wie rekent op een devaluatie zal moeten wachten tot de volgende regering. Een dergelijke eed legde de Mexicaanse regering ook af, waarna ze de dag nadien de nationale munt devalueerde.

Kan de aankoop van een BMW een goede bescherming tegen inflatie bieden? De Argentijnen geloven alleszins van wel, want zij kopen als gekken luxewagens als hedge tegen een verdere ontwaarding van de nationale munt. De koers van de peso is de facto al met 50% gedaald. Veel andere mogelijkheden hebben de Argentijnen niet want de inflatie blijft (ondanks hardnekkig ontkennen van de overheid) hoog waardoor de reële rentevoeten op spaargeld negatief zijn. De regering blijft bij hoog en bij laag zweren dat wie rekent op een devaluatie zal moeten wachten tot de volgende regering. Een dergelijke eed legde de Mexicaanse regering ook af, waarna ze de dag nadien de nationale munt devalueerde.