Die regering, geleid door Mario Monti, is er eentje van technocraten. Wanneer de partij van Berlusconi zijn steun terugtrekt, kan dit leiden tot de val van de regering en uiteindelijk tot nieuwe verkiezingen. De uitkomst van die verkiezingen dreigt hoogst onzeker te worden.

Gevaarlijke situatie

Berlusconi kan rekenen op de steun van een deel van de bevolking, onlangs werd in Rome nog een 'No Monti dag' gehouden waarbij duizenden manifestanten protesteerden tegen de besparingsmaatregelen die door de regering Monti werden aangekondigd.

Bij de regionale verkiezingen in Sicilië kwam minder dan 50% van de kiezers opduiken, wat wijst op een gebrek aan vertrouwen van de man in de straat.

Jacques Cailloux, chief European economist bij Nomura, wijst er op dat de situatie voor Italië steeds moeilijker wordt, met een economie die verzwakt en een werkloosheid die relatief gezien snel oploopt.

Die regering, geleid door Mario Monti, is er eentje van technocraten. Wanneer de partij van Berlusconi zijn steun terugtrekt, kan dit leiden tot de val van de regering en uiteindelijk tot nieuwe verkiezingen. De uitkomst van die verkiezingen dreigt hoogst onzeker te worden. Gevaarlijke situatieBerlusconi kan rekenen op de steun van een deel van de bevolking, onlangs werd in Rome nog een 'No Monti dag' gehouden waarbij duizenden manifestanten protesteerden tegen de besparingsmaatregelen die door de regering Monti werden aangekondigd. Bij de regionale verkiezingen in Sicilië kwam minder dan 50% van de kiezers opduiken, wat wijst op een gebrek aan vertrouwen van de man in de straat. Jacques Cailloux, chief European economist bij Nomura, wijst er op dat de situatie voor Italië steeds moeilijker wordt, met een economie die verzwakt en een werkloosheid die relatief gezien snel oploopt.