Die geven namelijk aanleiding om in de portefeuille meer ruimte vrij te maken voor enkele ondergeschoven kindjes.

In tegenstelling tot de voorgaande drie jaren, heerste er deze zomer kalmte op de markten.

Vorig jaar juli moest ECB-voorzitten Mario Draghi er nog aan te pas komen om met zijn inmiddels befaamde "Whatever it Takes" speech de oplaaiende eurocrisis te bezweren.

Sindsdien is er een periode van relatieve rust en goede prestaties van de aandelen en obligatiemarkten aangebroken.

Even leek Fed-president Bernanke in mei roet in het eten te gooien nadat hij aankondigde dat zijn centrale bank op korte termijn haar uiterst stimulerende monetaire beleid gaat afbouwen.

Na geruststellende woorden van centrale bankiers en toenemend bewijs van een herstel in de volwassen economieën, nam de onrust af en kwamen markten in rustiger vaarwater.

Die geven namelijk aanleiding om in de portefeuille meer ruimte vrij te maken voor enkele ondergeschoven kindjes. In tegenstelling tot de voorgaande drie jaren, heerste er deze zomer kalmte op de markten. Vorig jaar juli moest ECB-voorzitten Mario Draghi er nog aan te pas komen om met zijn inmiddels befaamde "Whatever it Takes" speech de oplaaiende eurocrisis te bezweren. Sindsdien is er een periode van relatieve rust en goede prestaties van de aandelen en obligatiemarkten aangebroken. Even leek Fed-president Bernanke in mei roet in het eten te gooien nadat hij aankondigde dat zijn centrale bank op korte termijn haar uiterst stimulerende monetaire beleid gaat afbouwen. Na geruststellende woorden van centrale bankiers en toenemend bewijs van een herstel in de volwassen economieën, nam de onrust af en kwamen markten in rustiger vaarwater.