K+S, de grootste Europese producent van potasmeststoffen en zout, boekte in de eerste zes maanden van dit jaar een winst voor belastingen van 195,6 miljoen euro. Dit is 17% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Analisten verwachtten slechts 186 miljoen euro.

De Duitse groep profiteerde van een sterker dan verwachte vraag naar zijn meststoffen in Europa. Een deel van die vraag zijn wel vervroegde aankopen, wat dus zijn weerslag kan hebben op de tweede jaarhelft.

Norbert Steiner, CEO van K+S, heeft aangegeven dat de kans groot is dat het dividend dit jaar wordt verhoogd. De groep keert traditioneel 40 à 50% uit van zijn nettowinst uit. K+S kan bovendien rekenen op de opbrengst van de verkoop van Compo (tuinmeststoffen) en zijn stikstofmeststoffendivisie voor respectievelijk 205 en 140 miljoen euro.

K+S, de grootste Europese producent van potasmeststoffen en zout, boekte in de eerste zes maanden van dit jaar een winst voor belastingen van 195,6 miljoen euro. Dit is 17% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Analisten verwachtten slechts 186 miljoen euro.De Duitse groep profiteerde van een sterker dan verwachte vraag naar zijn meststoffen in Europa. Een deel van die vraag zijn wel vervroegde aankopen, wat dus zijn weerslag kan hebben op de tweede jaarhelft.Norbert Steiner, CEO van K+S, heeft aangegeven dat de kans groot is dat het dividend dit jaar wordt verhoogd. De groep keert traditioneel 40 à 50% uit van zijn nettowinst uit. K+S kan bovendien rekenen op de opbrengst van de verkoop van Compo (tuinmeststoffen) en zijn stikstofmeststoffendivisie voor respectievelijk 205 en 140 miljoen euro.