De juwelenfabrieken draaiden op volle toeren. Over de eerste zes maanden van vorig jaar werd 1137 ton goud gebruikt voor het maken van juwelen. Het was geleden van 2007 - dus van voor het uitbreken van de crisis - dat nog zo'n grote hoeveelheid juwelen werd vervaardigd.

De juwelenproducenten zullen echter trager moeten werken, want momenteel stapelen de voorraden aan onverkochte juwelen zich op. Volgens Thomson Reuters GFMS kochten de Chinese juweliers 620 ton in de eerste drie maanden van dit jaar, tegenover 500 ton in gans 2013.

De juwelenfabrieken draaiden op volle toeren. Over de eerste zes maanden van vorig jaar werd 1137 ton goud gebruikt voor het maken van juwelen. Het was geleden van 2007 - dus van voor het uitbreken van de crisis - dat nog zo'n grote hoeveelheid juwelen werd vervaardigd. De juwelenproducenten zullen echter trager moeten werken, want momenteel stapelen de voorraden aan onverkochte juwelen zich op. Volgens Thomson Reuters GFMS kochten de Chinese juweliers 620 ton in de eerste drie maanden van dit jaar, tegenover 500 ton in gans 2013.