Recent zijn onderzoeken opgestart naar de praktijken van instellingen als GMAC Mortgage, JPMorgan Chase en Bank of America. In tal van documenten zouden fouten zijn aangetroffen.

Daarmee kunnen de foreclosure-procedures stopgezet worden en zelfs al afgehandelde dossiers weer heropend. Sommige documenten zouden zijn getekend door bankbedienden die geen zicht hadden op de geleende bedragen.

De problemen met de foreclosures kunnen de problemen op de vastgoedmarkt nog langer doen aanslepen. In eerste instantie kan de crisis nog verergeren, zeker vanuit de kant van de banken bekeken.

Recent zijn onderzoeken opgestart naar de praktijken van instellingen als GMAC Mortgage, JPMorgan Chase en Bank of America. In tal van documenten zouden fouten zijn aangetroffen. Daarmee kunnen de foreclosure-procedures stopgezet worden en zelfs al afgehandelde dossiers weer heropend. Sommige documenten zouden zijn getekend door bankbedienden die geen zicht hadden op de geleende bedragen. De problemen met de foreclosures kunnen de problemen op de vastgoedmarkt nog langer doen aanslepen. In eerste instantie kan de crisis nog verergeren, zeker vanuit de kant van de banken bekeken.