Jürgen Michels (Citigroup): "De financiële markten gijzelen de Europese Centrale Bank en dat sinds het reddingsplan voor Ierland niet zo goed werd onthaald. De huidige maatregelen volstaan duidelijk niet om de problemen op te lossen, zodat meer ingrijpende maatregelen noodzakelijk gaan zijn."

Mogelijk gaat de ECB aankondigen om toch staatsobligaties in te kopen, iets wat ze tot dusver altijd heeft geweigerd. De Europese Centrale Bank zou zodoende op haar beurt eveneens aan quantative easing gaan doen. Michels: "Mogelijk gaat die maatregel nog afgeremd worden door de Bundesbank, die als de dood blijven voor het inflatiegevaar. Anderzijds meldde een Spaans nieuwsbureau dat het niet onlogisch zou zijn om Spaanse staatsobligaties te kopen, kwestie van te voorkomen dat dit land zich in een crisis zou storten. Het wordt hoe dan ook een spannende dag, waarbij alle aandacht uitgaat naar de persconferentie die de Europese Centrale Bank vanmiddag gaat geven.

Jürgen Michels (Citigroup): "De financiële markten gijzelen de Europese Centrale Bank en dat sinds het reddingsplan voor Ierland niet zo goed werd onthaald. De huidige maatregelen volstaan duidelijk niet om de problemen op te lossen, zodat meer ingrijpende maatregelen noodzakelijk gaan zijn." Mogelijk gaat de ECB aankondigen om toch staatsobligaties in te kopen, iets wat ze tot dusver altijd heeft geweigerd. De Europese Centrale Bank zou zodoende op haar beurt eveneens aan quantative easing gaan doen. Michels: "Mogelijk gaat die maatregel nog afgeremd worden door de Bundesbank, die als de dood blijven voor het inflatiegevaar. Anderzijds meldde een Spaans nieuwsbureau dat het niet onlogisch zou zijn om Spaanse staatsobligaties te kopen, kwestie van te voorkomen dat dit land zich in een crisis zou storten. Het wordt hoe dan ook een spannende dag, waarbij alle aandacht uitgaat naar de persconferentie die de Europese Centrale Bank vanmiddag gaat geven.