Op de valutamarkten is de koers van de euro in de afgelopen weken ten opzichte van de dollar flink gestegen. De stijging is het gevolg van het hersteld vertrouwen in de eurozone, maar uiteraard brengt een dure munt ook onvermijdelijk nadelen met zich mee.

Jean-Claude Juncker, de president van de ministers van Financiën van Euro Group, waarschuwde gisteren dat de koers van de euro gevaarlijk hoog is geworden. De exportpositie van de Europese bedrijven komt als gevolg van de te dure euro namelijk in gevaar.

Op de valutamarkten is de koers van de euro in de afgelopen weken ten opzichte van de dollar flink gestegen. De stijging is het gevolg van het hersteld vertrouwen in de eurozone, maar uiteraard brengt een dure munt ook onvermijdelijk nadelen met zich mee. Jean-Claude Juncker, de president van de ministers van Financiën van Euro Group, waarschuwde gisteren dat de koers van de euro gevaarlijk hoog is geworden. De exportpositie van de Europese bedrijven komt als gevolg van de te dure euro namelijk in gevaar.