Juli 2013 was volgens Christophe Van Canneyt van Bank Puilaetco Dewaay nog zo slecht niet. In de eerste plaats viel het weer goed mee en het economische nieuws kon ook veel slechter.

Oordeel zelf: men heeft het over een mogelijk einde van de recessie in België, tamelijk bemoedigende bedrijfsresultaten, stijgende vertrouwensindexen (PMI) en zelfs over een eerste daling van het werkloosheidscijfer in de eurozone.

Dat hebben we de voorbije twee jaar niet meer meegemaakt! Maar opgepast voor voorbarige euforie! Des te meer daar, volgens de economen, de opleving die we momenteel kennen, vooral het resultaat is van het einde van de voorraadvermindering van de bedrijven en van een daling van de inflatie, die de gezinnen opnieuw een beetje koopkracht gegeven heeft.

Juli 2013 was volgens Christophe Van Canneyt van Bank Puilaetco Dewaay nog zo slecht niet. In de eerste plaats viel het weer goed mee en het economische nieuws kon ook veel slechter. Oordeel zelf: men heeft het over een mogelijk einde van de recessie in België, tamelijk bemoedigende bedrijfsresultaten, stijgende vertrouwensindexen (PMI) en zelfs over een eerste daling van het werkloosheidscijfer in de eurozone. Dat hebben we de voorbije twee jaar niet meer meegemaakt! Maar opgepast voor voorbarige euforie! Des te meer daar, volgens de economen, de opleving die we momenteel kennen, vooral het resultaat is van het einde van de voorraadvermindering van de bedrijven en van een daling van de inflatie, die de gezinnen opnieuw een beetje koopkracht gegeven heeft.