De eerste reactie van de financiële markten hoeft volgens Dow niet meteen au serieux worden genomen. Het kan best zijn dat de beleggers eerst de verkeerde richting kiezen en pas daarna corrigeren.

Dat is volgens de fondsbeheerder logischer dan het op het eerste gezicht lijkt. Het vergt namelijk heel wat bijkomend onderzoek om de testen op hun degelijkheid te checken.

Toch vermoedt hij dat de stress testen bekeken over een langere periode succesvol zijn geweest. De Europese banken krijgen nu de ademruimte om te doen wat ze moeten doen.

De beleggers reageerden overigens ook eerst negatief op de U.S. stress tests in februari 2009, maar die negatieve reactie bleek achteraf gezien een unieke koopkans te zijn.

De eerste reactie van de financiële markten hoeft volgens Dow niet meteen au serieux worden genomen. Het kan best zijn dat de beleggers eerst de verkeerde richting kiezen en pas daarna corrigeren. Dat is volgens de fondsbeheerder logischer dan het op het eerste gezicht lijkt. Het vergt namelijk heel wat bijkomend onderzoek om de testen op hun degelijkheid te checken. Toch vermoedt hij dat de stress testen bekeken over een langere periode succesvol zijn geweest. De Europese banken krijgen nu de ademruimte om te doen wat ze moeten doen. De beleggers reageerden overigens ook eerst negatief op de U.S. stress tests in februari 2009, maar die negatieve reactie bleek achteraf gezien een unieke koopkans te zijn.