JPMorgan Chase & Co ziet de prijs voor een vat Brent stijgen tot een piek op 130 dollar. De analisten van de bank baseren zich voor die prognose op de evolutie van de futuresprijzen.

Ze rekenen voor het tweede kwartaal op een gemiddelde prijs voor een vat Brent van 118 dollar. Olie zal duur blijven, aldus JPMorgan Chase & Co, vanwege de onderbreking van de Libische export.

Het zal volgens de analisten van de bank slechts een kwestie van tijd worden alvorens de olieprijs doorstijgt boven 120 dollar. Sinds het uitbreken van de protesten in Libië op 15 februari is de olieprijs met circa 25% gestegen.

JPMorgan Chase & Co ziet de prijs voor een vat Brent stijgen tot een piek op 130 dollar. De analisten van de bank baseren zich voor die prognose op de evolutie van de futuresprijzen. Ze rekenen voor het tweede kwartaal op een gemiddelde prijs voor een vat Brent van 118 dollar. Olie zal duur blijven, aldus JPMorgan Chase & Co, vanwege de onderbreking van de Libische export. Het zal volgens de analisten van de bank slechts een kwestie van tijd worden alvorens de olieprijs doorstijgt boven 120 dollar. Sinds het uitbreken van de protesten in Libië op 15 februari is de olieprijs met circa 25% gestegen.