JPMorgan Chase & Co verwacht dat de wereldeconomie vanaf volgend kwartaal gaat groeien, groei die vanaf het kwartaal nadien nog in een stroomversnelling gaat belanden. De bank adviseert aandelen van bedrijven die van een globale groei kunnen profiteren.

JPMorgan is overwogen in Gerdau, in Latijns-Amerika het grootste staalbedrijf, en in Ternium, dat staalbedrijven in Argentinië en Mexico bezit. Ternium is bovendien het goedkoopste aandeel in de Zuid-Amerikaanse staalsector.

In de sector olie en gas gaat de voorkeur van JPMorgan Chase & Co duidelijk uit naar het Braziliaanse Petrobas, dat in sterke mate moet kunnen profiteren van de stijging van de olieprijs.

JPMorgan verhoogt de prognose voor de olieprijs voor 2010 van 57,50 dollar naar 67,50 dollar. Hierbij is rekening gehouden met het feit dat de Amerikaanse economie later dit jaar gaat herstellen.

JPMorgan Chase & Co verwacht dat de wereldeconomie vanaf volgend kwartaal gaat groeien, groei die vanaf het kwartaal nadien nog in een stroomversnelling gaat belanden. De bank adviseert aandelen van bedrijven die van een globale groei kunnen profiteren. JPMorgan is overwogen in Gerdau, in Latijns-Amerika het grootste staalbedrijf, en in Ternium, dat staalbedrijven in Argentinië en Mexico bezit. Ternium is bovendien het goedkoopste aandeel in de Zuid-Amerikaanse staalsector. In de sector olie en gas gaat de voorkeur van JPMorgan Chase & Co duidelijk uit naar het Braziliaanse Petrobas, dat in sterke mate moet kunnen profiteren van de stijging van de olieprijs.JPMorgan verhoogt de prognose voor de olieprijs voor 2010 van 57,50 dollar naar 67,50 dollar. Hierbij is rekening gehouden met het feit dat de Amerikaanse economie later dit jaar gaat herstellen.