Bij JPMorgan Chase & Co zijn de analisten Mislav Matejka en Emmanuel Cau bijzonder positief voor de Europese bedrijven. Zij houden rekening met een 'overshooting' zoals die in 1999 plaatsvond.

RBS strategen Ian Richards en Graham Bishop verwachten anderzijds dat Europese aandelen volgend jaar met ongeveer 20% kunnen gaan stijgen. Naar hun mening zijn de Europese beurzen duidelijk ondergewaardeerd.

Dat geldt dan op de eerste plaats tegenover andere activaklassen als obligaties en grondstoffen. De benchmark Stoxx Europe 600 is dit jaar al met ruim 15% gestegen, maar aan prospectieve koers-winstverhoudingen van 12 is de index zeker nog niet te ruim gewaardeerd.

Bij JPMorgan Chase & Co zijn de analisten Mislav Matejka en Emmanuel Cau bijzonder positief voor de Europese bedrijven. Zij houden rekening met een 'overshooting' zoals die in 1999 plaatsvond. RBS strategen Ian Richards en Graham Bishop verwachten anderzijds dat Europese aandelen volgend jaar met ongeveer 20% kunnen gaan stijgen. Naar hun mening zijn de Europese beurzen duidelijk ondergewaardeerd. Dat geldt dan op de eerste plaats tegenover andere activaklassen als obligaties en grondstoffen. De benchmark Stoxx Europe 600 is dit jaar al met ruim 15% gestegen, maar aan prospectieve koers-winstverhoudingen van 12 is de index zeker nog niet te ruim gewaardeerd.