Volgens JP MorganChase zouden onder strengere parameters niet 7 maar wel 54 banken niet geslaagd zijn in de stress tests. Dat betekent dat we een weinig realistisch beeld van de Europese banksector hebben gekregen.

Goldman Sachs hield rekening met de staatsobligaties die de Europese banken in portefeuille hebben en kwam dan tot de conclusie dat 21 banken de 'stress tests' niet hebben doorstaan.

Toch noemde Goldman Sachs de stress testst een belangrijke stap in de goede richting. Wanneer de lat voor de Tier 1 ratio niet op 6% maar op 7% was gelegd, zouden 24 banken niet geslaagd zijn.

Barclays is anderzijds van mening dat de stress tests alleen bedoeld zijn om de kredietmarkten gerust te stellen. Daar spelen grote Aziatische institutionele beleggers een belangrijke rol en die willen gerust gesteld worden.

Volgens JP MorganChase zouden onder strengere parameters niet 7 maar wel 54 banken niet geslaagd zijn in de stress tests. Dat betekent dat we een weinig realistisch beeld van de Europese banksector hebben gekregen. Goldman Sachs hield rekening met de staatsobligaties die de Europese banken in portefeuille hebben en kwam dan tot de conclusie dat 21 banken de 'stress tests' niet hebben doorstaan. Toch noemde Goldman Sachs de stress testst een belangrijke stap in de goede richting. Wanneer de lat voor de Tier 1 ratio niet op 6% maar op 7% was gelegd, zouden 24 banken niet geslaagd zijn. Barclays is anderzijds van mening dat de stress tests alleen bedoeld zijn om de kredietmarkten gerust te stellen. Daar spelen grote Aziatische institutionele beleggers een belangrijke rol en die willen gerust gesteld worden.