In oktober was er nog een groei met 8,20% en dat was al het laagste groeitempo sinds 2001. De cijfers kunnen grote impact hebben op het investeringsgedrag van de Chinese bedrijven.

Jing Ulrich, bij JP Morgan Chase verantwoordelijk voor Chinese aandelen, ziet de situatie verder verslechteren. In december zal de groei van de output waarschijnlijk verder gaan vertragen.

In de provincie Guangdong, die sterk exportgericht is, ontstond al sociale onrust over het verlies aan banen. Die onrust kan nog toenemen naarmate de groei van de Chinese economie gaat vertragen.

In oktober was er nog een groei met 8,20% en dat was al het laagste groeitempo sinds 2001. De cijfers kunnen grote impact hebben op het investeringsgedrag van de Chinese bedrijven. Jing Ulrich, bij JP Morgan Chase verantwoordelijk voor Chinese aandelen, ziet de situatie verder verslechteren. In december zal de groei van de output waarschijnlijk verder gaan vertragen. In de provincie Guangdong, die sterk exportgericht is, ontstond al sociale onrust over het verlies aan banen. Die onrust kan nog toenemen naarmate de groei van de Chinese economie gaat vertragen.