In de komende kwartalen zouden de verliezen op woonkredieten kunnen oplopen tot 1,40 miljard dollar, zo liet J.P. Morgan Chase op de website weten. Het is dus niet zo dat de vastgoedcrisis al achter de rug is.

J.P. Morgan Chase verwacht dat de verliezen op de zogenaamde prime mortgages kunnen oplopen tot 600 miljoen dollar, die op subprime mortgages tot ongeveer 500 miljoen dollar.

Op de markt voor consumentenkredieten is een voorzichtige stabilisatie merkbaar, maar het is nog te vroeg om daar al conclusies uit te trekken. De hoge werkloosheid blijft namelijk een blok aan het been van de consumenten.

J.P. Morgan Chase is één van de Amerikaanse banken die de crisis het best heeft overleefd. Toch stelt de bank dat als de economie weer verslechtert ze gedwongen zal zijn om de balans te versterken.

In de komende kwartalen zouden de verliezen op woonkredieten kunnen oplopen tot 1,40 miljard dollar, zo liet J.P. Morgan Chase op de website weten. Het is dus niet zo dat de vastgoedcrisis al achter de rug is. J.P. Morgan Chase verwacht dat de verliezen op de zogenaamde prime mortgages kunnen oplopen tot 600 miljoen dollar, die op subprime mortgages tot ongeveer 500 miljoen dollar. Op de markt voor consumentenkredieten is een voorzichtige stabilisatie merkbaar, maar het is nog te vroeg om daar al conclusies uit te trekken. De hoge werkloosheid blijft namelijk een blok aan het been van de consumenten. J.P. Morgan Chase is één van de Amerikaanse banken die de crisis het best heeft overleefd. Toch stelt de bank dat als de economie weer verslechtert ze gedwongen zal zijn om de balans te versterken.