Het uitstellen van de tapering heeft volgens Bart Van Craeynest van Petercam ook gevolgen voor de euro/dollar, die stilaan opnieuw in de buurt komt van niveaus waarop de ECB er wel rekening mee moet houden. De koers van de euro is recent verder opgelopen.

Ondanks de prille tekenen van beterschap in de eurozone suggereert de zwakte van het herstel en de sterkte van de euro dat de ECB verdere stimulusmaatregelen moet nemen. De erg lage (en dalende) inflatie bevestigt dat. In de komende weken mogen we daar meer nieuws over verwachten.

Het uitstellen van de tapering heeft volgens Bart Van Craeynest van Petercam ook gevolgen voor de euro/dollar, die stilaan opnieuw in de buurt komt van niveaus waarop de ECB er wel rekening mee moet houden. De koers van de euro is recent verder opgelopen. Ondanks de prille tekenen van beterschap in de eurozone suggereert de zwakte van het herstel en de sterkte van de euro dat de ECB verdere stimulusmaatregelen moet nemen. De erg lage (en dalende) inflatie bevestigt dat. In de komende weken mogen we daar meer nieuws over verwachten.