Vanmiddag maakte grootbank JP Morgan Chase de kwartaalcijfers bekend. De nettowinst bleek op jaarbasis te zijn gestegen met 53%, terwijl het boekjaar 2012 met een recordwinst werd afgesloten. De cijfers krijgen de koers van het aandeel JP Morgan nochtans niet in beweging.

De bonus van Jamie Dimon werd gehalveerd vanwege het reuzeverlies dat de bank in Londen leed, waarbij de beleggers spraken van de 'London Whale'.

JP Morgan Chase verloor op tradingtransacties meer dan 6 miljard dollar. Als CEO werd de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor dit verlies bij Dimon geplaatst.

Vanmiddag maakte grootbank JP Morgan Chase de kwartaalcijfers bekend. De nettowinst bleek op jaarbasis te zijn gestegen met 53%, terwijl het boekjaar 2012 met een recordwinst werd afgesloten. De cijfers krijgen de koers van het aandeel JP Morgan nochtans niet in beweging. De bonus van Jamie Dimon werd gehalveerd vanwege het reuzeverlies dat de bank in Londen leed, waarbij de beleggers spraken van de 'London Whale'. JP Morgan Chase verloor op tradingtransacties meer dan 6 miljard dollar. Als CEO werd de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor dit verlies bij Dimon geplaatst.