Dat is veel meer dan de 2 miljard dollar die eerst als potentieel verlies naar voren was geschoven. In reactie op het nieuws zijn de Amerikaanse beurzen lager geopend, waarbij de verliezen in de eerste helft van de sessie in snel tempo zijn opgelopen. De belangrijkste indices moeten nu ongeveer 1% prijsgeven.

Gemengde reacties op troonswisseling Barrick

Onlangs verraste Barrick Gold de markt door de CEO van het mijnbouwbedrijf met onmiddellijke ingang te vervangen.

Aanvankelijk reageerden beleggers positief; in tweede instantie riep de abrupte troonswisseling ook de nodige vragen op. ABN Amro volgt het aandeel Barrick Gold met koopadvies.

Aaron Regent werd per direct vervangen als CEO van Barrick Gold.

Jamie Sokalsky is benoemd als de opvolger van Regent. Het vervangen van Regent leverde gemengde reacties op. Vanwege de mogelijkheid dat de aanstelling van een nieuwe CEO ook een strategische koerswijziging met zich mee kan brengen, reageerden beleggers aanvankelijk positief.

In tweede instantie begon de markt zich echter zorgen te maken of er misschien andere -nog niet publiek gemaakte- problemen aan de troonswisseling ten grondslag kunnen hebben gelegen.

Sinds Aaron Regent tweeënhalf jaar geleden CEO werd, bleven de prestaties van het aandeel Barrick Gold achter bij de aandelen van sectorgenoten.

In dat licht is het niet vreemd dat het bestuur van Barrick besloten heeft om Regent te vervangen. Toch zal de markt wellicht meer helderheid wensen over de achtergronden van het plotselinge vertrek van Regent.

Dat is veel meer dan de 2 miljard dollar die eerst als potentieel verlies naar voren was geschoven. In reactie op het nieuws zijn de Amerikaanse beurzen lager geopend, waarbij de verliezen in de eerste helft van de sessie in snel tempo zijn opgelopen. De belangrijkste indices moeten nu ongeveer 1% prijsgeven. Gemengde reacties op troonswisseling Barrick Onlangs verraste Barrick Gold de markt door de CEO van het mijnbouwbedrijf met onmiddellijke ingang te vervangen. Aanvankelijk reageerden beleggers positief; in tweede instantie riep de abrupte troonswisseling ook de nodige vragen op. ABN Amro volgt het aandeel Barrick Gold met koopadvies. Aaron Regent werd per direct vervangen als CEO van Barrick Gold. Jamie Sokalsky is benoemd als de opvolger van Regent. Het vervangen van Regent leverde gemengde reacties op. Vanwege de mogelijkheid dat de aanstelling van een nieuwe CEO ook een strategische koerswijziging met zich mee kan brengen, reageerden beleggers aanvankelijk positief. In tweede instantie begon de markt zich echter zorgen te maken of er misschien andere -nog niet publiek gemaakte- problemen aan de troonswisseling ten grondslag kunnen hebben gelegen. Sinds Aaron Regent tweeënhalf jaar geleden CEO werd, bleven de prestaties van het aandeel Barrick Gold achter bij de aandelen van sectorgenoten. In dat licht is het niet vreemd dat het bestuur van Barrick besloten heeft om Regent te vervangen. Toch zal de markt wellicht meer helderheid wensen over de achtergronden van het plotselinge vertrek van Regent.