Daarvoor is de vraag naar woningen en appartementen in China namelijk veel te groot.

Bovendien hebben de Chinezen veel minder schulden gemaakt dan de Amerikanen in de aanloop naar de vastgoedcrisis die zo'n rampzalige gevolgen had.

Volgens Fang is er vooral in de grote steden nog steeds een gezonde vraag naar vastgoed, wat de prijzen ondersteunt.

Daarom luidt de verwachting dat de belastingverhoging op vastgoed die de Chinese regering aankondigde slechts een tijdelijk effect zal hebben.

De aankondiging van de maatregel werd door sommige analisten als een negatief signaal geïnterpreteerd, maar daar hoeven we ons volgens Fang geen zorgen over te maken.

Daarvoor is de vraag naar woningen en appartementen in China namelijk veel te groot. Bovendien hebben de Chinezen veel minder schulden gemaakt dan de Amerikanen in de aanloop naar de vastgoedcrisis die zo'n rampzalige gevolgen had. Volgens Fang is er vooral in de grote steden nog steeds een gezonde vraag naar vastgoed, wat de prijzen ondersteunt. Daarom luidt de verwachting dat de belastingverhoging op vastgoed die de Chinese regering aankondigde slechts een tijdelijk effect zal hebben. De aankondiging van de maatregel werd door sommige analisten als een negatief signaal geïnterpreteerd, maar daar hoeven we ons volgens Fang geen zorgen over te maken.