Dat optimisme geldt op de eerste plaats de basismetalen en dan op de eerste plaats koper. Daarnaast is JP Morgan Chase ook positief voor energie. De advieswijziging met betrekking tot het goud kwam overigens niet onverwacht, de bank is al enkele maanden volop goud aan het kopen.

Die aankopen zijn op de eerste plaats bedoeld om de goudvoorraden aan te vullen, maar daarnaast dient het ook om de portefeuille te beveiligen in geval de situatie uit de hand zou lopen. Er wordt dus wel degelijk rekening gehouden met een nieuew 'risk off' fase.

Dat optimisme geldt op de eerste plaats de basismetalen en dan op de eerste plaats koper. Daarnaast is JP Morgan Chase ook positief voor energie. De advieswijziging met betrekking tot het goud kwam overigens niet onverwacht, de bank is al enkele maanden volop goud aan het kopen. Die aankopen zijn op de eerste plaats bedoeld om de goudvoorraden aan te vullen, maar daarnaast dient het ook om de portefeuille te beveiligen in geval de situatie uit de hand zou lopen. Er wordt dus wel degelijk rekening gehouden met een nieuew 'risk off' fase.