De samenstelling wordt gedaan door journalisten van de Wall Street Journal officieel de Dow Jones index comité.

In hun wijsheid hebben zij besloten om drie aandelen te verwijderen uit de index: Alcoa, Bank of America en Hewlett-Packard.

De reden voor deze aanpassing is de lage koers van deze aandelen. De berekening van de Dow Jones gaat via een divisor en die is voor elk aandeel hetzelfde.

En dat betekent dat een dollar koersbeweging van een aandeel even zwaar doorweegt.

Lage koersen van aandelen hebben dus nauwelijks invloed op de stand van de Dow Jones. Een aandeel rond de $ 10 beweegt nu eenmaal minders snel een dollar dan een aandeel van $ 180.

Het is dit gegeven ook waarom aandelen als Google ($ 887) en Apple ($ 500) niet in aanmerking komen om in de Dow Jones te worden opgenomen.

Terwijl een van de andere argumenten van het comité is diversiteit van de index waardoor een getrouwe weergave van de Amerikaanse economie ontstaat. En men mag stellen dat de beide fondsen de Amerikaanse economie zeker hebben geholpen.

De samenstelling wordt gedaan door journalisten van de Wall Street Journal officieel de Dow Jones index comité. In hun wijsheid hebben zij besloten om drie aandelen te verwijderen uit de index: Alcoa, Bank of America en Hewlett-Packard. De reden voor deze aanpassing is de lage koers van deze aandelen. De berekening van de Dow Jones gaat via een divisor en die is voor elk aandeel hetzelfde. En dat betekent dat een dollar koersbeweging van een aandeel even zwaar doorweegt. Lage koersen van aandelen hebben dus nauwelijks invloed op de stand van de Dow Jones. Een aandeel rond de $ 10 beweegt nu eenmaal minders snel een dollar dan een aandeel van $ 180. Het is dit gegeven ook waarom aandelen als Google ($ 887) en Apple ($ 500) niet in aanmerking komen om in de Dow Jones te worden opgenomen. Terwijl een van de andere argumenten van het comité is diversiteit van de index waardoor een getrouwe weergave van de Amerikaanse economie ontstaat. En men mag stellen dat de beide fondsen de Amerikaanse economie zeker hebben geholpen.