Joseph Stiglitz: "De Verenigde Staten brengen de emerging markets in gevaar, zo eenvoudig liggen de zaken. Al dat geld gaat de Amerikaanse economie niet doen groeien, maar gaat zeepbellen in Azië aanwakkeren. Om het op een brutale manier te zeggen: de groeimarkten hebben dat geld niet nodig."

Heel wat landen zijn al in actie geschoten en hebben beperkende maatregelen aangekondigd. Stiglitz: "Die maatregelen kunnen heel divers zijn, gaande van het invoeren van kapitaalbeperkingen over het ingrijpen op de valutamarkten, het heffen van belastingen op ingevoerd kapitaal enzovoort. Het valt echter nog af te wachten of deze maatregelen ook daadwerkelijk vruchten gaan afwerpen."

Joseph Stiglitz: "De Verenigde Staten brengen de emerging markets in gevaar, zo eenvoudig liggen de zaken. Al dat geld gaat de Amerikaanse economie niet doen groeien, maar gaat zeepbellen in Azië aanwakkeren. Om het op een brutale manier te zeggen: de groeimarkten hebben dat geld niet nodig." Heel wat landen zijn al in actie geschoten en hebben beperkende maatregelen aangekondigd. Stiglitz: "Die maatregelen kunnen heel divers zijn, gaande van het invoeren van kapitaalbeperkingen over het ingrijpen op de valutamarkten, het heffen van belastingen op ingevoerd kapitaal enzovoort. Het valt echter nog af te wachten of deze maatregelen ook daadwerkelijk vruchten gaan afwerpen."