Joseph Stiglitz: "De euro zal blijven bestaan, ook al gaan de zware besparingsmaatregelen en belastingverhogingen de groei in de eurozone gaan afremmen. De Europese leiders zullen er echter alles aan doen om de euro door de crisis te slepen en gaan daar in slagen ook."

Stiglitz, professor aan de bekende Columbia University professor, waarschuwt wel dat Europa moeilijke tijden tegemoet mag zien: "Er mogen nog meer besparingsmaatregelen worden verwacht en die gaan terecht komen in een verzwakkende economie. Het remeffect zal zodoende nog worden versterkt. Maar ook de Verenigde Staten moeten zich geen illusies maken. De sterke dollar versus een zwakke dollar doet de hoop verzwinden dat de Amerikaanse economie zich dankzij een sterke export verder gaat herstellen."

Joseph Stiglitz: "De euro zal blijven bestaan, ook al gaan de zware besparingsmaatregelen en belastingverhogingen de groei in de eurozone gaan afremmen. De Europese leiders zullen er echter alles aan doen om de euro door de crisis te slepen en gaan daar in slagen ook." Stiglitz, professor aan de bekende Columbia University professor, waarschuwt wel dat Europa moeilijke tijden tegemoet mag zien: "Er mogen nog meer besparingsmaatregelen worden verwacht en die gaan terecht komen in een verzwakkende economie. Het remeffect zal zodoende nog worden versterkt. Maar ook de Verenigde Staten moeten zich geen illusies maken. De sterke dollar versus een zwakke dollar doet de hoop verzwinden dat de Amerikaanse economie zich dankzij een sterke export verder gaat herstellen."