De afgelopen dagen werd langs verschillende zijden geopperd dat de gevolgen van zo'n faillissement niet overschat moeten worden, alles zou wel eens beter kunnen meevallen dan algemeen wordt verwacht. Ackermann is het daar echter niet mee eens.

Josef Ackermann (Deutsche Bank): "De gevolgen van Griekse default worden onderschat, zowel op economisch als op politiek vlak. Daarom moet alles in het werk worden gesteld om een akkoord over een vrijwillige schuldenherschikking te bereiken. Wie denkt dat we Griekenland zonder de minste gevolgen failliet kunnen laten gaan, speelt eigenlijk met vuur. Het vertrouwen in de eurozone zou een deuk krijgen waarvan het waarschijnlijk nooit meer herstelt. We stellen nu al vast dat de financiële markten zich zorgen beginnen te maken over bepaalde landen en die bezorgdheid gaat alleen maar toenemen. Ook de gevolgen van een faillissement op de Europese Centrale Bank mogen niet worden onderschat."

De afgelopen dagen werd langs verschillende zijden geopperd dat de gevolgen van zo'n faillissement niet overschat moeten worden, alles zou wel eens beter kunnen meevallen dan algemeen wordt verwacht. Ackermann is het daar echter niet mee eens. Josef Ackermann (Deutsche Bank): "De gevolgen van Griekse default worden onderschat, zowel op economisch als op politiek vlak. Daarom moet alles in het werk worden gesteld om een akkoord over een vrijwillige schuldenherschikking te bereiken. Wie denkt dat we Griekenland zonder de minste gevolgen failliet kunnen laten gaan, speelt eigenlijk met vuur. Het vertrouwen in de eurozone zou een deuk krijgen waarvan het waarschijnlijk nooit meer herstelt. We stellen nu al vast dat de financiële markten zich zorgen beginnen te maken over bepaalde landen en die bezorgdheid gaat alleen maar toenemen. Ook de gevolgen van een faillissement op de Europese Centrale Bank mogen niet worden onderschat."