Jos Versteeg (Theodoor Gilissen Bankiers): "De eerste cijfers over het derde kwartaal vielen mee en uit het verslag van de laatste FOMC-meeting bleek dat de kans op snelle extra maatregelen van de Amerikaanse Centrale Bank groot is. Voorzitter Bernanke hield afgelopen vrijdag nog eens een pleidooi voor actie."

Hij wees daarbij op de geringe kerninflatie van 1,1% over de eerste acht maanden van het jaar en het 'pijnlijk trage herstel' van de economie. Versteeg: "De groei is te traag om de hoge werkloosheid terug te dringen. De Fed heeft een verantwoordelijkheid voor prijsstabiliteit en volledige werkgelegenheid. De kans dat de Fed bij haar bijeenkomst op 2 en 3 november een nieuwe programma van obligatie-inkopen aankondigt is nu groot. Door de rente zo te drukken wil de Amerikaanse Centrale Bank de marktpartijen dwingen meer risico te nemen, wat een positief effect heeft op aandelen."

Jos Versteeg (Theodoor Gilissen Bankiers): "De eerste cijfers over het derde kwartaal vielen mee en uit het verslag van de laatste FOMC-meeting bleek dat de kans op snelle extra maatregelen van de Amerikaanse Centrale Bank groot is. Voorzitter Bernanke hield afgelopen vrijdag nog eens een pleidooi voor actie." Hij wees daarbij op de geringe kerninflatie van 1,1% over de eerste acht maanden van het jaar en het 'pijnlijk trage herstel' van de economie. Versteeg: "De groei is te traag om de hoge werkloosheid terug te dringen. De Fed heeft een verantwoordelijkheid voor prijsstabiliteit en volledige werkgelegenheid. De kans dat de Fed bij haar bijeenkomst op 2 en 3 november een nieuwe programma van obligatie-inkopen aankondigt is nu groot. Door de rente zo te drukken wil de Amerikaanse Centrale Bank de marktpartijen dwingen meer risico te nemen, wat een positief effect heeft op aandelen."