Als deze situatie zich verder zet, dreigt een regelrechte catastrofe want er zullen op termijn veel te weinig Japanners zijn om de economie nog recht te houden. Japan heeft nu al één van de laagste geboortecijfers in de geïndustrialiseerde wereld en de situatie wordt er niet beter op.

Volgens The Guardian zou 45% van de Japanse vrouwen tussen 16 en 24 jaar niet geïnteresseerd zijn in sexuele contacten, bij de mannen ligt dat percentage iets lager. Deze evolutie is echter ook in andere landen merkbaar, waarbij duidelijk de gevolgen van de economische crisis voelbaar zijn. Op die manier dreigt het demografisch probleem steeds scherpere vormen aan te nemen.

Als deze situatie zich verder zet, dreigt een regelrechte catastrofe want er zullen op termijn veel te weinig Japanners zijn om de economie nog recht te houden. Japan heeft nu al één van de laagste geboortecijfers in de geïndustrialiseerde wereld en de situatie wordt er niet beter op. Volgens The Guardian zou 45% van de Japanse vrouwen tussen 16 en 24 jaar niet geïnteresseerd zijn in sexuele contacten, bij de mannen ligt dat percentage iets lager. Deze evolutie is echter ook in andere landen merkbaar, waarbij duidelijk de gevolgen van de economische crisis voelbaar zijn. Op die manier dreigt het demografisch probleem steeds scherpere vormen aan te nemen.