Jonathan Golub (UBS): "De Standard & Poor's 500 Index kan vanaf de huidige niveaus nog stijgen, maar toch heb ik mijn voorspelling naar beneden aangepast. Ik ga nu uit van een index van 1150 tegen het einde van dit jaar, waar dat voordien nog 1350 was."

De neerwaartse aanpassing van de prognoses heeft te maken met tragere winstgroei en met geringere bereidheid bij de beleggers om hogere waarderingen te aanvaarden. Golub: "Ik heb inderdaad eveneens mijn winstverwachtingen voor de bedrijven opgenomen in de Standard & Poor's 500 Index naar beneden aangepast. Pas op, dat wil niet zeggen dat ik geloof hecht aan het scenario van een double-dip recessie. Wel is het een onmiskenbaar feit dat een aantal recent gepubliceerde indicatoren aantonen dat de economische groei in de Verenigde Staten aan het vertragen is. Ondanks dit gegeven kan de Standard & Poor's 500 Index vanaf de huidige niveaus nog met ruim 10% stijgen."

Jonathan Golub (UBS): "De Standard & Poor's 500 Index kan vanaf de huidige niveaus nog stijgen, maar toch heb ik mijn voorspelling naar beneden aangepast. Ik ga nu uit van een index van 1150 tegen het einde van dit jaar, waar dat voordien nog 1350 was." De neerwaartse aanpassing van de prognoses heeft te maken met tragere winstgroei en met geringere bereidheid bij de beleggers om hogere waarderingen te aanvaarden. Golub: "Ik heb inderdaad eveneens mijn winstverwachtingen voor de bedrijven opgenomen in de Standard & Poor's 500 Index naar beneden aangepast. Pas op, dat wil niet zeggen dat ik geloof hecht aan het scenario van een double-dip recessie. Wel is het een onmiskenbaar feit dat een aantal recent gepubliceerde indicatoren aantonen dat de economische groei in de Verenigde Staten aan het vertragen is. Ondanks dit gegeven kan de Standard & Poor's 500 Index vanaf de huidige niveaus nog met ruim 10% stijgen."