Vanavond na het slot van de beurs maakt Intel de kwartaalcijfers bekend, de koers noteert in afwachting ruim 2% hoger. Inmiddels hebben met Goldman Sachs, Coca-Cola en Johnson & Johnson toch al drie zwaargewichten de kwartaalcijfers bekendgemaakt. Coca-Cola noteert op de cijfers duidelijk hoger, Johnson & Johnson blijft dicht bij huis noteren.

Aardgas opnieuw fors duurder

Aardgas voor levering in november werd vorige week opnieuw 8,1 procent duurder. De aardgasprijs noteert nu volgens Royal Bank of Scotland op het hoogste niveau sinds begin dit jaar.

Eerder dit jaar werd gezien het hoge aanbod voor een tekort aan opslagcapaciteit voor aardgas gevreesd maar dit is niet het geval.
Het 'injection season', de periode waarbij de productie hoger ligt dan het verbruik en de voorraden dus worden aangevuld, is bijna afgelopen.

De Amerikaanse gasvoorraden stegen vorige week met 80 miljard cubic feet (cf) of 2,3 procent, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration).

Vooraf werd op een stijging van 78 miljard cf gerekend. De aardgasvoorraden bevonden zich op 24 september 9 procent boven het niveau van een jaar eerder.

In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot lichtjes toegenomen naar 282 miljard cf of 8,6 procent tegenover 278 miljard cf een week eerder.

Vanavond na het slot van de beurs maakt Intel de kwartaalcijfers bekend, de koers noteert in afwachting ruim 2% hoger. Inmiddels hebben met Goldman Sachs, Coca-Cola en Johnson & Johnson toch al drie zwaargewichten de kwartaalcijfers bekendgemaakt. Coca-Cola noteert op de cijfers duidelijk hoger, Johnson & Johnson blijft dicht bij huis noteren. Aardgas opnieuw fors duurderAardgas voor levering in november werd vorige week opnieuw 8,1 procent duurder. De aardgasprijs noteert nu volgens Royal Bank of Scotland op het hoogste niveau sinds begin dit jaar. Eerder dit jaar werd gezien het hoge aanbod voor een tekort aan opslagcapaciteit voor aardgas gevreesd maar dit is niet het geval. Het 'injection season', de periode waarbij de productie hoger ligt dan het verbruik en de voorraden dus worden aangevuld, is bijna afgelopen.De Amerikaanse gasvoorraden stegen vorige week met 80 miljard cubic feet (cf) of 2,3 procent, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration). Vooraf werd op een stijging van 78 miljard cf gerekend. De aardgasvoorraden bevonden zich op 24 september 9 procent boven het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot lichtjes toegenomen naar 282 miljard cf of 8,6 procent tegenover 278 miljard cf een week eerder.