Hij gelooft niet dat een Zuid-Europees land, waarbij hij uiteraard Griekenland bedoelt, bankroet zal gaan. De problemen van landen als Griekenland worden nu veel beter ingeschat, zodat er mee kan omgegaan worden. Ook over een double dip recessie maakt Paulson zich geen zorgen.

Op de financiële markten wordt steeds vaker gesteld dat de Europese landen wat Griekenland betreft een stelletje blufpoker hebben gespeeld, met als gevolg dat niemand hun nu nog gelooft.

De financiële markten willen nu de zekertijd dat er geen spelletje meer worden gespeeld. Eerder zal de rentecurve - of de spread tussen Duitse en Griekse staatsobligaties - niet gaan dalen.

Hij gelooft niet dat een Zuid-Europees land, waarbij hij uiteraard Griekenland bedoelt, bankroet zal gaan. De problemen van landen als Griekenland worden nu veel beter ingeschat, zodat er mee kan omgegaan worden. Ook over een double dip recessie maakt Paulson zich geen zorgen. Op de financiële markten wordt steeds vaker gesteld dat de Europese landen wat Griekenland betreft een stelletje blufpoker hebben gespeeld, met als gevolg dat niemand hun nu nog gelooft. De financiële markten willen nu de zekertijd dat er geen spelletje meer worden gespeeld. Eerder zal de rentecurve - of de spread tussen Duitse en Griekse staatsobligaties - niet gaan dalen.