John Paulson startte zijn beleggingsfonds gericht op goud op in 2011, toen de boom in het goud al achter de rug was. De aandeelhouders van het fonds hebben dus geen winst kunnen realiseren. Paulson halveerde onlangs de posities in goud, maar handhaafde vorige week toch de resterende posities.

Wel kondigde hij aan voorlopig geen goud te zullen bijkopen. Vincent Juvyns van JP Morgan AM kan zich vinden in dit advies, op korte termijn is een belegging in goud zeker niet prioritair. Op lange tijd kan het verhaal anders klinken wanneer de politiek van de centrale banken de inflatie opnieuw naar omhoog jaagt.

John Paulson startte zijn beleggingsfonds gericht op goud op in 2011, toen de boom in het goud al achter de rug was. De aandeelhouders van het fonds hebben dus geen winst kunnen realiseren. Paulson halveerde onlangs de posities in goud, maar handhaafde vorige week toch de resterende posities. Wel kondigde hij aan voorlopig geen goud te zullen bijkopen. Vincent Juvyns van JP Morgan AM kan zich vinden in dit advies, op korte termijn is een belegging in goud zeker niet prioritair. Op lange tijd kan het verhaal anders klinken wanneer de politiek van de centrale banken de inflatie opnieuw naar omhoog jaagt.