Een aantal technische indicatoren laten vermoeden van wel. De SPDR Gold Trust ETF GLD, de op één na grootste ETF die in goud belegt, noteert opnieuw boven het 50- en het 200-daags gemiddelde.

Daarnaast wijst de MACD op sterk momentum en geven de point and figure charts een "low-pole reversal" aan, wat wijst op een verdere stijging van de goudprijs. Toch is er nog niets beslist.

John Nyaradi: 'De FED en de ECB bepalen lot goudprijs, meer bepaald met hun strategie wat het drukken van geld betreft. Zeker Ben Bernanke is van groot belang wat de evolutie van de goudprijs betreft. Wanneer hij de markten blijft overspoelen met goedkoop geld, zal dit automatisch de koers van de dollar onder druk zetten. Een zwakke dollar gaat meestal gepaard met een stijging van de goudprijs. Wat Europa betreft: de Europese Centrale Bank gaat de zaken voor zich uit blijven schuiven, zonder dat er een definitieve oplossing voor de schuldencrisis wordt geformuleerd. Ook deze evolutie werkt in het voordeel van het goud."

Een aantal technische indicatoren laten vermoeden van wel. De SPDR Gold Trust ETF GLD, de op één na grootste ETF die in goud belegt, noteert opnieuw boven het 50- en het 200-daags gemiddelde. Daarnaast wijst de MACD op sterk momentum en geven de point and figure charts een "low-pole reversal" aan, wat wijst op een verdere stijging van de goudprijs. Toch is er nog niets beslist. John Nyaradi: 'De FED en de ECB bepalen lot goudprijs, meer bepaald met hun strategie wat het drukken van geld betreft. Zeker Ben Bernanke is van groot belang wat de evolutie van de goudprijs betreft. Wanneer hij de markten blijft overspoelen met goedkoop geld, zal dit automatisch de koers van de dollar onder druk zetten. Een zwakke dollar gaat meestal gepaard met een stijging van de goudprijs. Wat Europa betreft: de Europese Centrale Bank gaat de zaken voor zich uit blijven schuiven, zonder dat er een definitieve oplossing voor de schuldencrisis wordt geformuleerd. Ook deze evolutie werkt in het voordeel van het goud."