Een ander paar mouwen is echter de onderkapitalisatie bij een aantal pensioenfondsen van Amerikaanse overheden en andere lokale overheden. Mauldin verwacht dat er een grote pensioencrisis op komst is.

De onderkapitalisatie bij de grote pensioenfondsen zou betrekking hebben op een bedrag van maar liefst 3000 miljard dollar. Dat bedrag moeten de staten, steden en andere overheden vinden in aanvulling van al het geld dat zij daarbuiten al nodig hebben.

Bovendien wordt het gat elk jaar nog groter. De meeste fondsen gaan uit van een return van 8% op hun investeringen, maar het is momenteel al moeilijk om een rendement van 5% te bereiken.

Elk jaar wordt het deficiet bij de pensioenfondsen zodoende 75 miljard dollar groter. Er dreigt met andere woorden een drama, tenzij de beurs- en obligatiekoersen zich spectaculair zouden herstellen.

Een ander paar mouwen is echter de onderkapitalisatie bij een aantal pensioenfondsen van Amerikaanse overheden en andere lokale overheden. Mauldin verwacht dat er een grote pensioencrisis op komst is. De onderkapitalisatie bij de grote pensioenfondsen zou betrekking hebben op een bedrag van maar liefst 3000 miljard dollar. Dat bedrag moeten de staten, steden en andere overheden vinden in aanvulling van al het geld dat zij daarbuiten al nodig hebben. Bovendien wordt het gat elk jaar nog groter. De meeste fondsen gaan uit van een return van 8% op hun investeringen, maar het is momenteel al moeilijk om een rendement van 5% te bereiken. Elk jaar wordt het deficiet bij de pensioenfondsen zodoende 75 miljard dollar groter. Er dreigt met andere woorden een drama, tenzij de beurs- en obligatiekoersen zich spectaculair zouden herstellen.