Bijna anderhalf jaar later schreef Mauldin een blog waarin hij de balans opmaakt van wat tot dusver is gebeurd. Hij vergelijkt de eurozone met een basketballkorf waar eindeloos geld in wordt gegooid.

Het grootste deel van Europa is volgens hem op weg naar een deflatoire depressie. Het Verenigd Koninkrijk zal de rest van dit decennium moeite hebben om zijn economie te laten groeien, maar controleert nog steeds het eigen monetair systeem.

Ramp A en Ramp B

In de rest van Europa is dat niet het geval, het basisprobleem is daar het bestaan van een monetaire unie zonder dat daar een fiscale unie aan werd gekoppeld.

Mauldin ziet twee mogelijke scenario's: Ramp A (de eurozone blijft bestaan) en Ramp B (de eurozone blijft niet bestaan). Geen van beide scenario's is uiteraard aantrekkelijk te noemen.

Mauldin gaat ook in op de specifieke situatie in een aantal landen, waaronder België. Weinig analisten besteden aandacht aan de problemen waar ons land mee wordt geconfronteerd en die problemen zijn in de visie van Mauldin nochtans niet te onderschatten.

Bijna anderhalf jaar later schreef Mauldin een blog waarin hij de balans opmaakt van wat tot dusver is gebeurd. Hij vergelijkt de eurozone met een basketballkorf waar eindeloos geld in wordt gegooid. Het grootste deel van Europa is volgens hem op weg naar een deflatoire depressie. Het Verenigd Koninkrijk zal de rest van dit decennium moeite hebben om zijn economie te laten groeien, maar controleert nog steeds het eigen monetair systeem. Ramp A en Ramp B In de rest van Europa is dat niet het geval, het basisprobleem is daar het bestaan van een monetaire unie zonder dat daar een fiscale unie aan werd gekoppeld. Mauldin ziet twee mogelijke scenario's: Ramp A (de eurozone blijft bestaan) en Ramp B (de eurozone blijft niet bestaan). Geen van beide scenario's is uiteraard aantrekkelijk te noemen. Mauldin gaat ook in op de specifieke situatie in een aantal landen, waaronder België. Weinig analisten besteden aandacht aan de problemen waar ons land mee wordt geconfronteerd en die problemen zijn in de visie van Mauldin nochtans niet te onderschatten.