John Lipsky, de nummer twee van het Internationaal Monetair Fonds, sprak die bewering meteen tegen. Griekenland kan namelijk de eurozone niet verlaten, ook al zou het dat willen.

Het verdrag van Maastricht, dat in 1992 werd getekend en dat de basis vormt van de Europese Unie, voorziet die mogelijkheid namelijk niet.

Lipsky is momenteel onderhandelt momenteel met het IMF over het reddingsplan dat voor Griekenland wordt uitgedokterd.

Lipsky sprak van een 'ernstige situatie', maar voegde daar meteen aan toe dat ook de gesprekken over de redding van Griekenland op een ernstige manier verlopen. Bedoeling is om te komen tot een stabiele en economisch voorspoedige toekomst voor Griekenland.

John Lipsky, de nummer twee van het Internationaal Monetair Fonds, sprak die bewering meteen tegen. Griekenland kan namelijk de eurozone niet verlaten, ook al zou het dat willen. Het verdrag van Maastricht, dat in 1992 werd getekend en dat de basis vormt van de Europese Unie, voorziet die mogelijkheid namelijk niet. Lipsky is momenteel onderhandelt momenteel met het IMF over het reddingsplan dat voor Griekenland wordt uitgedokterd. Lipsky sprak van een 'ernstige situatie', maar voegde daar meteen aan toe dat ook de gesprekken over de redding van Griekenland op een ernstige manier verlopen. Bedoeling is om te komen tot een stabiele en economisch voorspoedige toekomst voor Griekenland.