De Europese landen moeten nu zo snel mogelijk werk maken van het reduceren van de overheidstekorten. Dat geldt niet alleen voor de landen uit Zuid-Europa, maar ook voor de Centraal-Europese landen.

Lipsky beklemtoonde nogmaals dat het IMF geen carte blanche heeft gegeven aan de Zuid-Europese landen. De kern van het probleem zijn de begrotingsdeficieten en het zal niet volstaan om die theoretisch op te lossen, er zal ook in de praktijk iets moeten gebeuren. Gebeurt dit niet, dan gaan de financiële markten het plan aan een grondige test onderwerpen.

Voor Lipsky is het alleszins belangrijk dat Europa een belangrijke beslissing heeft durven te nemen. De uitwerking van het plan zal niet gemakkelijk zijn, maar er is alleszins iets belangrijks gebeurd.

Griekenland zal het goede voorbeeld moeten geven, aldus Lipsky. Het deficiet van dit land zal in 2013 een piek bereiken op 149% van het BBP, om vervolgens terug te vallen.

De Europese landen moeten nu zo snel mogelijk werk maken van het reduceren van de overheidstekorten. Dat geldt niet alleen voor de landen uit Zuid-Europa, maar ook voor de Centraal-Europese landen. Lipsky beklemtoonde nogmaals dat het IMF geen carte blanche heeft gegeven aan de Zuid-Europese landen. De kern van het probleem zijn de begrotingsdeficieten en het zal niet volstaan om die theoretisch op te lossen, er zal ook in de praktijk iets moeten gebeuren. Gebeurt dit niet, dan gaan de financiële markten het plan aan een grondige test onderwerpen. Voor Lipsky is het alleszins belangrijk dat Europa een belangrijke beslissing heeft durven te nemen. De uitwerking van het plan zal niet gemakkelijk zijn, maar er is alleszins iets belangrijks gebeurd. Griekenland zal het goede voorbeeld moeten geven, aldus Lipsky. Het deficiet van dit land zal in 2013 een piek bereiken op 149% van het BBP, om vervolgens terug te vallen.