Op macro-economisch nieuws was er op de eerste plaats de afname van de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. Het Labor Department berichtte dat er vorige week 367.000 nieuwe jobless claims waren geteld, waar de consensusverwachting op 369.000 lag.

Het Amerikaanse handelsdeficiet is in maart toegenomen, dit als gevolg van het feit dat de export sneller steeg dan de import. De export bereikte een recordniveau, maar anderzijds was de import onderliggend beter dan verwacht. Daarmee wordt duidelijk dat de VS-economie er beter aan toe is.

Chambers stelt vast dat klanten conservatiever zijn geworden

Op een conference call verklaarde John Chambers van Cisco Systems dat de klanten conservatiever zijn geworden, een boodschap die de beleggers duidelijk heeft doen schrikken. De boodschap van Chambers was echter genuanceerd, hij verwacht verbetering in de tweede helft van het jaar.

Bij Global Equities Research is analist Trip Chowdhry van mening dat er meer aan de hand is. Hij stelt dat Cisco Systems steeds meer concurrentie ondervindt van Hewlett-Packard. Laatstgenoemd bedrijf heeft de bodem bereikt en is nu slimmer geworden. Cisco moet anderzijds werknemers afdanken en wordt zodoende minder competitief.

Op macro-economisch nieuws was er op de eerste plaats de afname van de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. Het Labor Department berichtte dat er vorige week 367.000 nieuwe jobless claims waren geteld, waar de consensusverwachting op 369.000 lag. Het Amerikaanse handelsdeficiet is in maart toegenomen, dit als gevolg van het feit dat de export sneller steeg dan de import. De export bereikte een recordniveau, maar anderzijds was de import onderliggend beter dan verwacht. Daarmee wordt duidelijk dat de VS-economie er beter aan toe is.Chambers stelt vast dat klanten conservatiever zijn geworden Op een conference call verklaarde John Chambers van Cisco Systems dat de klanten conservatiever zijn geworden, een boodschap die de beleggers duidelijk heeft doen schrikken. De boodschap van Chambers was echter genuanceerd, hij verwacht verbetering in de tweede helft van het jaar. Bij Global Equities Research is analist Trip Chowdhry van mening dat er meer aan de hand is. Hij stelt dat Cisco Systems steeds meer concurrentie ondervindt van Hewlett-Packard. Laatstgenoemd bedrijf heeft de bodem bereikt en is nu slimmer geworden. Cisco moet anderzijds werknemers afdanken en wordt zodoende minder competitief.