Daling Groepsomzet van 8,1 procent

Recurrente EBIT bedroeg 43 miljoen euro - aanzienlijke verbetering tegenover derde kwartaal van 2008 (27 miljoen euro) en tweede kwartaal van 2009 (38 miljoen euro)

Bedrijfsresultaat verdubbelde bijna tegenover het derde kwartaal van 2008

Voortdurende daling verkoop- en algemene beheerskosten - voorsprong op eerder aangekondigde plannen

Positief nettoresultaat van 4 miljoen euro

Verdere sterke daling netto financiële schuld tot 500 miljoen euro - verbetering van 350 miljoen euro over een periode van 2 jaar3

Johan Jacobs (Agfa-Gevaert): "Dit zijn beter dan verwachte resultaten, daar zullen de analisten het mee eens zijn. Veel analisten hadden een klein verlies verwacht, maar we hebben opnieuw winst kunnen voorleggen. Het derde kwartaal verliep duidelijk beter, met als opvallendste kenmerk een daling van de omzetten naar een opnieuw normaal niveau. Als gevolg van de crisis was de terugval in de omzet versneld. Voor iets te zeggen over de toekomst, is het echter nog wat vroeg."

Daling Groepsomzet van 8,1 procent Recurrente EBIT bedroeg 43 miljoen euro - aanzienlijke verbetering tegenover derde kwartaal van 2008 (27 miljoen euro) en tweede kwartaal van 2009 (38 miljoen euro) Bedrijfsresultaat verdubbelde bijna tegenover het derde kwartaal van 2008 Voortdurende daling verkoop- en algemene beheerskosten - voorsprong op eerder aangekondigde plannen Positief nettoresultaat van 4 miljoen euro Verdere sterke daling netto financiële schuld tot 500 miljoen euro - verbetering van 350 miljoen euro over een periode van 2 jaar3 Johan Jacobs (Agfa-Gevaert): "Dit zijn beter dan verwachte resultaten, daar zullen de analisten het mee eens zijn. Veel analisten hadden een klein verlies verwacht, maar we hebben opnieuw winst kunnen voorleggen. Het derde kwartaal verliep duidelijk beter, met als opvallendste kenmerk een daling van de omzetten naar een opnieuw normaal niveau. Als gevolg van de crisis was de terugval in de omzet versneld. Voor iets te zeggen over de toekomst, is het echter nog wat vroeg."