Wel zal de jobgroei erg beperkt blijven, want een krachtig economisch herstel in de weg zal staan. De National Association for Business Economics verwacht dat dit kwartaal opnieuw een aangroei van jobs te zien zal geven. Voor dit jaar wordt op maandbasis een toename van het aantal jobs met 103.000 verwacht.

Dat belet niet dat de werkloosheidsgraad in de komende 12 maanden boven het niveau van 9% zal blijven. Dat betekent ook dat de consumentenbestedingen onder druk zullen blijven staan. Het afbouwen van de schulden heeft momenteel nog steeds prioriteit.

Anderzijds blijkt uit het onderzoek gevoerd door de National Association for Business Economics dat de inflatie laag zal blijven, waardoor de rente laag kan worden gehouden.

De huizenprijzen zouden dit en volgend jaar iets sneller stijgen dan de inflatie, wat betekent dat de vastgoedsector langzaam maar zeker gaat uitbodemen.

Algemeen zal het herstel gezond blijven, maar het kan nog jarenlang duren alvorens de situatie opnieuw is zoals ze voor de crisis was.

Een positief punt is dat de bedrijfswinsten in de komende 24 maanden gaan stijgen. Er wordt gerekend op een stijging met 24% over deze periode. De stijging van de bedrijfswinsten zou de beurskoersen moeten ondersteunen.

Wel zal de jobgroei erg beperkt blijven, want een krachtig economisch herstel in de weg zal staan. De National Association for Business Economics verwacht dat dit kwartaal opnieuw een aangroei van jobs te zien zal geven. Voor dit jaar wordt op maandbasis een toename van het aantal jobs met 103.000 verwacht. Dat belet niet dat de werkloosheidsgraad in de komende 12 maanden boven het niveau van 9% zal blijven. Dat betekent ook dat de consumentenbestedingen onder druk zullen blijven staan. Het afbouwen van de schulden heeft momenteel nog steeds prioriteit. Anderzijds blijkt uit het onderzoek gevoerd door de National Association for Business Economics dat de inflatie laag zal blijven, waardoor de rente laag kan worden gehouden. De huizenprijzen zouden dit en volgend jaar iets sneller stijgen dan de inflatie, wat betekent dat de vastgoedsector langzaam maar zeker gaat uitbodemen. Algemeen zal het herstel gezond blijven, maar het kan nog jarenlang duren alvorens de situatie opnieuw is zoals ze voor de crisis was. Een positief punt is dat de bedrijfswinsten in de komende 24 maanden gaan stijgen. Er wordt gerekend op een stijging met 24% over deze periode. De stijging van de bedrijfswinsten zou de beurskoersen moeten ondersteunen.