Dit vandaag gepubliceerd rapport viel beter dan verwacht mee.

Volgens het rapport kwamen er in de bedrijven 163.000 banen bij, of iets minder dan de gereviseerde 172.000 banen de maand voordien.

Algemeen wordt verwacht dat het Labor Department gaat bekendmaken dat er vorige maand buiten de landbouwsector 100.000 jobs zijn bijgekomen.

De werkloosheidsgraad zou anderzijds stabiel zijn gebleven op 8,20%. De Amerikaanse beurzen zijn vandaag in de plus geopend, met bescheiden winsten voor de belangrijkste indices.

De ondertoon blijft echter afwachtend, wat met de afloop van de FED-meeting op komst allesbehalve verrassend mag worden genoemd.

Dakfondsen: Kan men in de huidige omstandigheden te voorzichtig zijn?

Het resultaat van de dakfondsen heeft te lijden gehad onder de opleving van de markten op de laatste dag van de maand juni, omdat Carmignac aan de vooravond van de 19e Europese top sinds het begin van de crisis een defensieve positionering aanhield.

Is de situatie na afloop van deze top echt veranderd? Op het moment waarop dit werd geschreven, is het nog te vroeg om dat te zeggen, maar zeker is het niet.

Tegen de achtergrond van een wereldwijde vertraging zal de economische situatie (en niet alleen de financiële situatie) in de eurozone de hele zomer reden tot zorgen geven. Op dit moment is Carmignac liever overdreven voorzichtig dan ongefundeerd optimistisch.

Dit vandaag gepubliceerd rapport viel beter dan verwacht mee. Volgens het rapport kwamen er in de bedrijven 163.000 banen bij, of iets minder dan de gereviseerde 172.000 banen de maand voordien. Algemeen wordt verwacht dat het Labor Department gaat bekendmaken dat er vorige maand buiten de landbouwsector 100.000 jobs zijn bijgekomen. De werkloosheidsgraad zou anderzijds stabiel zijn gebleven op 8,20%. De Amerikaanse beurzen zijn vandaag in de plus geopend, met bescheiden winsten voor de belangrijkste indices. De ondertoon blijft echter afwachtend, wat met de afloop van de FED-meeting op komst allesbehalve verrassend mag worden genoemd.Dakfondsen: Kan men in de huidige omstandigheden te voorzichtig zijn? Het resultaat van de dakfondsen heeft te lijden gehad onder de opleving van de markten op de laatste dag van de maand juni, omdat Carmignac aan de vooravond van de 19e Europese top sinds het begin van de crisis een defensieve positionering aanhield. Is de situatie na afloop van deze top echt veranderd? Op het moment waarop dit werd geschreven, is het nog te vroeg om dat te zeggen, maar zeker is het niet. Tegen de achtergrond van een wereldwijde vertraging zal de economische situatie (en niet alleen de financiële situatie) in de eurozone de hele zomer reden tot zorgen geven. Op dit moment is Carmignac liever overdreven voorzichtig dan ongefundeerd optimistisch.