Het Labor Department maakte vandaag bekend dat de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering met 5000 zijn gedaald tot 366.000. Het gemiddelde over vier weken, dat als meer betrouwbaar geldt, is teruggevallen tot het laagste niveau sinds maart 2008.

Op basis van de evolutie van de jobless claims kan worden aangenomen dat de arbeidsmarkt in de VS langzaam maar zeker verbetert.

Van een spectaculaire vooruitgang is echter geen sprake, het kan volgens de analisten nog jarenlang duren alvorens de werkloosheidsgraad tot normalere niveaus terugvalt.

Het Labor Department maakte vandaag bekend dat de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering met 5000 zijn gedaald tot 366.000. Het gemiddelde over vier weken, dat als meer betrouwbaar geldt, is teruggevallen tot het laagste niveau sinds maart 2008. Op basis van de evolutie van de jobless claims kan worden aangenomen dat de arbeidsmarkt in de VS langzaam maar zeker verbetert. Van een spectaculaire vooruitgang is echter geen sprake, het kan volgens de analisten nog jarenlang duren alvorens de werkloosheidsgraad tot normalere niveaus terugvalt.