Volgens Bernanke mogen de risico's van een uit de hand gelopen overheidstekort niet onderschat worden. In een speech voor het Budget Committee van het U.S. House of Representatives, herhaalde de FED-voorzitter nogmaals dat de VS-economie aan de beterhand is.

Volgens Bernanke zijn de eerste signalen daarvan op de arbeidsmarkt merkbaar, in januari is de werkloosheidsgraad teruggevallen tot 9%, komende van 9,80% in november.

Anderzijds valt er nog een grote achterstand op te halen, want maar 1 miljoen van de 8 miljoen jobs die tijdens de recessie verloren gingen zijn tot dusver teruggewonnen.

Dat is volgens Bernanke nauwelijks voldoende om de komst van nieuwkomers op de arbeidsmarkt op te vangen. De jobcreatie moet volgens hem dus met alle middelen bevorderd worden.

Volgens Bernanke mogen de risico's van een uit de hand gelopen overheidstekort niet onderschat worden. In een speech voor het Budget Committee van het U.S. House of Representatives, herhaalde de FED-voorzitter nogmaals dat de VS-economie aan de beterhand is. Volgens Bernanke zijn de eerste signalen daarvan op de arbeidsmarkt merkbaar, in januari is de werkloosheidsgraad teruggevallen tot 9%, komende van 9,80% in november. Anderzijds valt er nog een grote achterstand op te halen, want maar 1 miljoen van de 8 miljoen jobs die tijdens de recessie verloren gingen zijn tot dusver teruggewonnen. Dat is volgens Bernanke nauwelijks voldoende om de komst van nieuwkomers op de arbeidsmarkt op te vangen. De jobcreatie moet volgens hem dus met alle middelen bevorderd worden.