Joachim Fels (Morgan Stanley): "De kansen op een stilvallen van de wereldwijde economische groei zijn nochtans relatief klein. Het is in ieder geval zo dat een stijging van de olieprijs de groei kan afremmen. Toch maken we ons daar niet zo veel zorgen over. Zelfs een stijging van de olieprijs richting 115 dollar per vat kan opgevangen worden."

De groei zou weliswaar wat vertragen, maar van een recessie-scenario spreekt voorlopig niemand. Fels: "Wat wel gaat gebeuren, is dat hogere olieprijzen de welstand gaan doen verhuizen van importeurs naar exporteurs van olie. Toch zijn er een aantal factoren die er op wijzen dat de olieshock minder krachtig zal zijn dan in het verleden het geval was. Voorlopig maken we ons dus nog geen zorgen."

Joachim Fels (Morgan Stanley): "De kansen op een stilvallen van de wereldwijde economische groei zijn nochtans relatief klein. Het is in ieder geval zo dat een stijging van de olieprijs de groei kan afremmen. Toch maken we ons daar niet zo veel zorgen over. Zelfs een stijging van de olieprijs richting 115 dollar per vat kan opgevangen worden." De groei zou weliswaar wat vertragen, maar van een recessie-scenario spreekt voorlopig niemand. Fels: "Wat wel gaat gebeuren, is dat hogere olieprijzen de welstand gaan doen verhuizen van importeurs naar exporteurs van olie. Toch zijn er een aantal factoren die er op wijzen dat de olieshock minder krachtig zal zijn dan in het verleden het geval was. Voorlopig maken we ons dus nog geen zorgen."