Niet alleen de Amerikaanse president Barack Obama maakt zich zorgen over de gebeurtenissen in Egypte. Het Midden-Oosten blijft een kruitvat waar de situatie op eender welk moment uit de hand kan lopen. Bij gewelddadige protesten zijn tijdens het weekend heel wat slachtoffers gevallen.

President Mursi heeft zijn verkiezingsbeloftes niet kunnen inlossen, de werkloosheid in het land is inmiddels opgelopen tot 13%. Bovendien zijn de Egyptische financiële reserves bijna opgedroogd, deze bedragen nog slechts de helft van op het tijdstip dat hij aan de macht kwam.

Niet alleen de Amerikaanse president Barack Obama maakt zich zorgen over de gebeurtenissen in Egypte. Het Midden-Oosten blijft een kruitvat waar de situatie op eender welk moment uit de hand kan lopen. Bij gewelddadige protesten zijn tijdens het weekend heel wat slachtoffers gevallen. President Mursi heeft zijn verkiezingsbeloftes niet kunnen inlossen, de werkloosheid in het land is inmiddels opgelopen tot 13%. Bovendien zijn de Egyptische financiële reserves bijna opgedroogd, deze bedragen nog slechts de helft van op het tijdstip dat hij aan de macht kwam.