Damien Hoffman, co-founder van Wallstcheatsheet.com, geeft Jimmy Rogers gelijk en adviseert iedereen om zijn of haar kinderen Chinees te laten leren. De Chinese economische overmacht heeft natuurlijk ook gevolgen voor de dollar.

De dollar wordt langs verschillende kanten belaagd. Niet alleen diversifieert China weg van Treasuries richting euro en andere valuta, daarnaast was McDonald's vorige week het eerste niet-financieel bedrijf dat een obligatie in yuan uitgaf.

De deal was relatief klein - het ging maar om een tegenwaarde van 30 miljoen dollar - maar het symbolisch belang ervan kan maar moeilijk worden overschat. Volgens Hoffman gaan yuan-backed bonds de financiële wereld grondig dooreenschudden.

De vraag naar dollars zal afnemen, met uiteraard een daling van de dollarkoers tot gevolg. Het probleem wordt nog extra geaccentueerd door de verhuis van industriële jobs naar de groeimarkten. Hoffmann stelt dat we daarom maar beter Mandarijn-Chinees kunnen leren.

Damien Hoffman, co-founder van Wallstcheatsheet.com, geeft Jimmy Rogers gelijk en adviseert iedereen om zijn of haar kinderen Chinees te laten leren. De Chinese economische overmacht heeft natuurlijk ook gevolgen voor de dollar. De dollar wordt langs verschillende kanten belaagd. Niet alleen diversifieert China weg van Treasuries richting euro en andere valuta, daarnaast was McDonald's vorige week het eerste niet-financieel bedrijf dat een obligatie in yuan uitgaf. De deal was relatief klein - het ging maar om een tegenwaarde van 30 miljoen dollar - maar het symbolisch belang ervan kan maar moeilijk worden overschat. Volgens Hoffman gaan yuan-backed bonds de financiële wereld grondig dooreenschudden. De vraag naar dollars zal afnemen, met uiteraard een daling van de dollarkoers tot gevolg. Het probleem wordt nog extra geaccentueerd door de verhuis van industriële jobs naar de groeimarkten. Hoffmann stelt dat we daarom maar beter Mandarijn-Chinees kunnen leren.