Op de eerste plaats was er de importbelasting die de Indische regering op goud invoerde, die belasting werd opgetrokken van 50 naar 60% waardoor de vraag naar goud daalde. Daarnaast mag de rol van de technische analisten niet onderschat worden, die bleven maar waarschuwen voor een koersdaling.

Vervolgens was er natuurlijk de factor Cyprus, meer bepaald het dat de nationale bank van het eiland gedwongen werd om het grootste deel van haar goud te verkopen. Tenslotte was er instorting van Bitcoin, veel aanhangers van Bitcoin bezaten eveneens goud.

Op de eerste plaats was er de importbelasting die de Indische regering op goud invoerde, die belasting werd opgetrokken van 50 naar 60% waardoor de vraag naar goud daalde. Daarnaast mag de rol van de technische analisten niet onderschat worden, die bleven maar waarschuwen voor een koersdaling. Vervolgens was er natuurlijk de factor Cyprus, meer bepaald het dat de nationale bank van het eiland gedwongen werd om het grootste deel van haar goud te verkopen. Tenslotte was er instorting van Bitcoin, veel aanhangers van Bitcoin bezaten eveneens goud.